Snijders Stucadoors | Tips om je verbouwing soepel te laten verlopen
15734
post-template-default,single,single-post,postid-15734,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Tips om je verbouwing soepel te laten verlopen

Tips om je verbouwing soepel te laten verlopen

Nieuw huis gekocht en moet er nog veel gebeuren om het jouw paleisje te maken? We nemen hieronder enkele tips met je door om je verbouwing en verhuizing soepel te laten verlopen. Sommige zaken moet je voor de verbouwing al hebben gedaan, andere tijdens de verbouwing en na de verbouwing is het motto vooral: geniet van je nieuwe leefomgeving.

1.      Voorbereiding

De voorbereiding voor zowel jouw verhuizing als voor de verbouwing zijn ontzettend belangrijk. Beslis goed welke spullen je nodig hebt, maak een verhuischecklist en zoek de juiste producten voor de verbouwing bij elkaar. De voorbereiding is het halve werk. Heb je bijvoorbeeld een goede stucadoor nodig, zorg dan dat je goede research doet en de juiste partij hiervoor vind. Heb je veel spullen die je moet verhuizen naar je nieuwe woning en woon je bijvoorbeeld in Amsterdam. Zoek dan een verhuisbedrijf in Amsterdam. Zij hebben de expertise in deze regio, kunnen verhuisliften voor je regelen voor als je op een hogere verdieping moet zijn en kennen de ins en outs van de stad. Vaak kunnen zij ook een spoedverhuizing voor jou regelen voor als je snel moet verhuizen. Zorg dat je tijdens de voorbereiding rekening hebt gehouden met de financiën en dat je weet welke kosten de verbouwing met zich meebrengen. Een deskundige inschakelen is altijd verstandig, maar zorg dat je vooraf een prijs afspreekt.

2.      Uitvoering

Dan de uitvoering. Je weet inmiddels met de checklists heel goed wat er moet gebeuren en welke zaken je moet uitbesteden. Want een verhuizing en verbouwing helemaal in je eentje of met wat vrienden kan best lastig zijn. Zo is stucen echt werk voor een professional en kan een loodgieter ook heel goed van pas komen. Een elektricien op alle zaken aan te sluiten en een verhuisbedrijf in de buurt dat al je spullen komt verhuizen. Zorg ervoor dat je voldoende tijd hebt om al je zaken goed op tijd af te kunnen ronden, zodat het niet te zwaar op je planning drukt. Het is van groot belang dat alles goed wordt gedaan en dat je er de tijd voor neemt, later zal je hier veel plezier van hebben. Wellicht kun je ook direct al goed kijken naar energiebesparende maatregelen die het energielabel van je woning kunnen verbeteren. Isolatie is altijd een goed idee.

3.      Na de verbouwing

Na de verbouwing en verhuizing naar je nieuwe woning zit je fijn op je plek en kunnen je je gaan settelen. Wellicht ben je in een nieuwe stad gaan wonen en kun je nieuwe mensen ontmoeten uit de buurt en heb je al kennis gemaakt met je buren. Daarnaast ben je in de afrondende fase van de inrichting van je woning en de afronding van nog wat kleine taken. Als het goed is heb je ook alle verzekeringen geregeld, je meubels zijn geleverd uitgepakt en in gebruik genomen en nu is het moment op optimaal te gaan genieten van je nieuwe leefomgeving.