Snijders Stucadoors | Tips & Tricks voor het behangen
15685
post-template-default,single,single-post,postid-15685,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Tips & Tricks voor het behangen

Tips & Tricks voor het behangen

De muren zijn strak gestuct? Tijd om je behang online te kopen! Vervolgens wordt het tijd om te gaan behangen. We delen graag onze tips en tricks! Het is niet moeilijk om goed te behangen. Onze tips starten nog voordat de eerste rol behang is gekocht. Als je al behang gekocht hebt dan zal je direct weten of je de juiste keuzes hebt gemaakt. Een bevestiging voor als alles goed is gegaan en een kans om de aanpak te veranderen. 

Rekenen

Het is belangrijk om van tevoren uit te rekenen hoeveel behang je nodig hebt. Het is zonde wanneer het lekker gaat en je dan halverwege de muur het behang op hebt. Het is daarnaast ook jammer dat je veel rollen behang overhoudt. Het is goed om het niet te strak te plannen. Het is beter om een rolletje over te houden. 

Wanneer smeren? 

De grote vraag is vaak wanneer de behangbanen ingesmeerd mogen worden. Het is eigenlijk niet moeilijk. Het is belangrijk om niet meer behang in te smeren dan je in een kwartier kunt plakken. Wanneer het behang opdroogt voordat het op de muur zit wordt het een dure klus. Het is belangrijk om het op tijd op te hangen. 

Waar te starten? 

Werk altijd van het raam af. De behangnaden vallen dan het minste op. Het licht valt er dan namelijk anders op. Start hier dus en start met het maken van een loodlijn. Gebruik een krijt touw met een lood eraan. Het is dan gemakkelijk om een lijn op de muur te maken. 

De juiste tools

Het is belangrijk om een goede behangtafel te hebben en daarnaast ook een schone kwast en een scherp mesje. Gebruik ook een goede schaar en een potlood. Het is ook goed om een spatel te hebben om de behangbanen mooi aan te drukken en de overtollige lijm weg te smeren van achter het behang.