Snijders Stucadoors | Tips bij kopen van een verfspuit
15687
post-template-default,single,single-post,postid-15687,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Tips bij kopen van een verfspuit

Tips bij kopen van een verfspuit

Een verfspuit kopen zorgt voor veel voordelen ten opzichte van een normale kwast of een roller. Het is ideaal in te zetten nadat de stucadoor klaar is. Het scheelt veel tijd en daarnaast is het resultaat veel egaler. Ook is vaak één enkele laag direct dekkend. Ook moeilijke hoeken en slecht te bereiken plaatsen zijn eenvoudig te doen. Verven met een verfspuit is erg gemakkelijk. Eigenlijk iedereen kan ermee overweg. Het is niet zo moeilijk en vermoeiend als met de roller of kwast aan het werk gaan. De grote vraag is waar je op moet letten als je een verfspuit gaat kopen. Niet of je er een gaat kopen. 

Kies de juiste verfspuit

Wanneer je een verfspuit gaat kopen is het belangrijk om de juiste keuze te maken. Een compacte verfspuit is erg gemakkelijk om met één hand vast te houden. De beker zit vast aan de machine bij een compacte verfspuit. Daarnaast is het bij een grotere verfklus goed om een verfspuit met een slang aan de machine vast te maken.  Een aantal andere zaken om op te letten zijn: 

 

  • De grootte van de muur of het plafond. Een compacte verfspuit zijn beter voor een kleine ruimte en muur. Een losse beker en machine zijn beter voor grotere oppervlaktes. 
  • De verf die je wilt gebruiken is ook bepalend. Alle verfspuiten zijn geschikt voor lakken, beitsen en latex verf. Het mag een verf op synthetische basis zijn en ook waterbasis. Een verfspuit kan speciaal afgestemd zijn voor muurverf of voor houtbewerking.  

De juiste hulpstukken

Het is belangrijk om de juiste hulpstukken te hebben. Fijnspuitpistolen zijn voor het verven van kleinere voorwerpen ideaal. Ook zijn ze ideaal voor zaken met moeilijk bereikbare plekken. Denk dan aan een radiator of een kast met laden en hoeken. Kijk dus bij het kopen van een verfspuit naar de juiste hulpstukken.