Snijders Stucadoors | De aanschaf van een rolsteiger
15624
post-template-default,single,single-post,postid-15624,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

De aanschaf van een rolsteiger

De aanschaf van een rolsteiger

Wanneer je als organisatie hebt besloten dat de aanschaf van een rolsteiger noodzakelijk is, dan begint het keuzeproces van het kopen van een rolsteiger. In dit artikel worden een aantal aandachtspunten besproken van het kopen van een rolsteiger.

Waar gaat je zoektocht starten

Vervolgens start de zoektocht naar de rolsteiger die jouw onderneming nodig heeft. Wordt deze zoektocht online doorlopen of wordt ervoor gekozen om bij de lokale bouwmarkt op zoek te gaan naar een rolsteiger? Het is verstandig om te kiezen voor de online zoektocht, zo kunnen niet alleen merken worden vergeleken maar ook de prijs en tevens kunnen de recensies van andere mensen worden gelezen, die wellicht kunnen helpen om je te overtuigen.

De keuze voor het merk

Zodra je eenmaal hebt besloten hoe je de zoektocht gaat doorlopen, komt vervolgens de keuze voor het merk aan bod. Ook bij rolsteigers zijn er namelijk behoorlijk wat verschillende merken. Uiteraard is hier ook een bepaalde prijs-kwaliteitverhouding en ook verschillende mogelijkheden per merk. Kijk dan ook goed welk merk het beste bij je past.

De aanschaf van de rolsteiger

Op het moment dat het merk dat je wilt duidelijk is geworden, kan vervolgens de rolsteiger worden aangeschaft. Doe dit dan ook weloverwogen. Vraag bijvoorbeeld eerst advies van de rolsteiger expert, aan de hand van de situatie kunnen ze het beste rolsteiger aan jou aanbevelen.

Het gebruik van de rolsteiger

Als laatste is het gebruik van de rolsteiger belangrijk. Zo moet er op een veilige manier worden gewerkt met de rolsteiger en dus ook worden opgebouwd. Hiervoor zijn altijd duidelijke opbouwinstructies aangegeven door de leverancier. Daarnaast moet onder andere ten alle tijden valbeveiliging rondom de heup aanwezig zijn, zodat tijdens het werk niet gevallen kan worden. Het niet juist omgaan met de rolsteiger kan boetes opleveren. Het veilig gebruiken van de rolsteiger is dus om ongelukken te voorkomen en dit wordt vervolgens kracht bijgezet door het uitvoeren van controles en daarnaast ook indien nodig bestraft met boetes.