Snijders Stucadoors | Werkschoenen voor stukadoors
15571
post-template-default,single,single-post,postid-15571,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Werkschoenen voor stukadoors

Werkschoenen voor stukadoors

Werkschoenen zijn niet verplicht voor stukadoors. Toch is het dragen van deze veiligheidsschoenen wel aan te raden. Werkschoenen, ook wel veiligheidsschoenen genoemd, brengen vele voordelen met zich mee. Je werkt als stukadoor namelijk veel met water, het is dan wel prettig als je waterafstotende of zelfs waterdichte schoenen draagt.

 

Aan welke veiligheidseisen moeten stukadoors werkschoenen voldoen?

 • Het is prettig als de werkschoenen van stukadoors dus waterafstotend of waterbestendig zijn. Je voeten worden dan niet nat tijdens het werk.
 • Het is belangrijk dat de werkschoen voorzien is van een veiligheidsneus. Je kunt tijdens het werk namelijk wel eens iets op je voeten laten vallen of je tenen stoten. Een veiligheidsneus beschermt je tenen dan.
 • Een antislip-zool is ook handig, omdat je veel werkt met water. Water zorgt voor gladheid op de vloer en dan zou je kunnen uitglijden. Je kunt het beste kiezen voor een antislip-zool die SRC gekeurd is, dan voldoet de zool aan de hoogste mate van antislip.

 

Welke kenmerken moeten stukadoors werkschoenen hebben?

Naast dat de werkschoen voor stukadoors aan een aantal veiligheidseisen moet voldoen, is het handig als de veiligheidsschoenen de volgende kenmerken hebben:

 • Stukadoors werken voornamelijk met de kleur wit en hoe nauwkeurig je ook bent, je laat vast wel eens iets vallen. Als je kiest voor een witte schoen dan valt het geknoei minder op.
 • Natuurlijk kun je het beste je schoenen gelijk schoonmaken als je iets laat vallen. Het is dan wel handig dat je een schoen hebt met een glad oppervlak. Een stoffen of suède schoen is lastige schoon te maken dan een schoen met glad oppervlak, zoals leer.
 • Een instapper is handig als model, omdat je dan geen veters hebt. Veters kunnen ook vies worden en zijn lastig schoon te maken. Een instapper heeft vaak een elastische sluiting dus je kunt de schoenen gemakkelijk in en uitstappen.
 • Een schoen met een lichte kleur zool geeft vaak minder strepen af op de vloer dus dat is wel aan te raden.

 

Wat zijn de beste stukadoors werkschoenen?

Welke schoenen nou het beste zijn voor stukadoors kun je hieronder vinden:

 

 

Deze werkschoen is ideaal, omdat de schoen een breedtemaat heeft. Dit betekent dat de schoen geschikt is voor mensen met brede voeten. De instapper is gemaakt van wit microfiber wat water- en vuilafstotend is. De veiligheidsschoenen met stalen neus zijn dus goed schoon te houden. De loopzool gemaakt van een dubbele laag PU/PU is antislip en heeft een lichte kleur.

 

 • MTS witte werkschoen

 

Deze instapper is SRC gekeurd dus voldoet aan de hoogste mate van antislip. De witte werkschoen gemaakt van Dry-Tec Microvezel polyurethaan is gemakkelijk schoon te maken en in ook water- en vuilafstotend is. De veiligheidsschoen heeft een composiet veiligheidsneus en in de hiel zit een schokabsoberend element wat zorgt voor schokdemping.

 

 • Sixton Venezia werkschoen

 

Deze lichte werkschoen is gemaakt van Lorica, wat gemakkelijk schoon te maken is en daarnaast water- en vuilafstotend is. De veiligheidsschoen heeft een composiet veiligheidsneus en een antislipzool.

 

 • Sixton Verona werkschoen

 

Deze werkschoen heeft een hoog model, maar is toch een instapper. De witte werkschoen is gemaakt van Lorica, wat gemakkelijk schoon te maken is en daarnaast water- en vuilafstotend is. De veiligheidsschoen biedt meer ondersteuning aan je enkels en heeft een composiet veiligheidsneus en een antislipzool.

 

 • Safety Jogger X0500

 

Deze goedkope werkschoen is gemaakt van wit, glad leer. Je  kunt de schoen gemakkelijk schoonmaken en is verder water- en vuilafstotend is. De veiligheidsschoen heeft een antislipzool in de kleur antraciet. De schoen kan dus wel strepen achterlaten op de vloer.