Snijders Stucadoors | De voorbereiding
15521
post-template-default,single,single-post,postid-15521,single-format-link,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

De voorbereiding

De wanden moeten stof- en vetvrij zijn. Losse delen verwijderen. Behang en behangresten moeten ook verwijderd worden. Spijkers, schroeven en nietjes moeten absoluut verwijderd worden. Laat u ze zitten dan krijgt u later roestplekken in het stucwerk. Tevens zorgt u ervoor dat de vloer goed afgedekt wordt. Stucloper (of protectiekarton) is ideaal en eigenlijk het enige echt geschikte materiaal. Stucwerk op een marmeren of houten vloer geeft vlekken die er eigenlijk NOOIT weer uitgaan. Stucloper is sterk, vloeistofdicht en als u ook de randen nog flink laat overlappen of afplakt, weet u zeker dat u niet uw vloer onherstelbaar beschadigt. Landbouwplastic en golfkarton zijn absoluut ongeschikt. Tevens zorgt u voor stromend water en een goede verlichting, liefst een bouwlamp.

Nog een aantal onmisbare stukadoortips:
Donkere vlekken in de ondergrond moeten altijd met latex verf geverfd worden voor het stucen.
De stroom van alle stopcontacten afhalen. Kunstof afdekplaten verwijderen. Vervolgens afdekplaatjes over de gaten monteren.
Als u de ondergrond niet hoeft voor te behandelen kunt u beginnen met stucadoren.

Voorbehandelen
Bij het voorbehandelen van zuigende ondergronden volgt u de gebruikaanwijzing op de verpakking. Meestal moet voorstrijk verdund worden met water. Opbrengen met een grote blokkwast is ideaal.
Bij het voorbehandelen van niet zuigende ondergronden als tegels e.d. moet u eerst de wanden goed schoonmaken en ontvetten met bijv. ammonia. Daarna de betoncontact met een grote blokkwast opbrengen.

Gips is een fantastisch, natuurlijk ademend materiaal en ook nog eens makkelijk te verwerken. Gips kan echter absoluut geen krimp of uitzetting van de ondergrond verdragen. Het scheurt dan zelf ook.
Dit is te voorkomen door op scheuren en gaten in de muur glasvezelband in te brengen. Dit is een glasvezel materiaal (dus absoIuut geen krimp) dat wordt geleverd op rollen van 5 cm breed en is iets zelfklevend.

Voor de reparatie van scheuren in muren en plafonds verwijzen we u naar de rubriek “reparatie” van stucwerk.