Snijders Stucadoors | 2 tips om te besparen op stuckosten
15516
post-template-default,single,single-post,postid-15516,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

2 tips om te besparen op stuckosten

2 tips om te besparen op stuckosten

1. Laat alle stucwerkzaamheden in één keer doen

Vaak wil je meerdere (of alle) kamers in huis laten stucen of spachtelen. Door alles in één keer te doen kost het eenmalig veel geld, maar bespaar je tot wel honderden euro’s dan wanneer de werkzaamheden worden verspreid. Veel mensen maken de klassieke fout om de klus over verschillende momenten te verspreiden. De kosten lijken hierdoor lager en betaalbaar. Toch scheelt het een hoop geld als je alles in één keer laat doen. Door een grote klus af te nemen krijg je vaak korting op de prijs per m2 en betaal je slechts één keer de eenmalige kosten zoals voorrijkosten, administratiekosten en meer.

2. Goede voorbereiding is het halve werk

Het klinkt nogal cliché, maar ook bij stucwerk gaat dit op. Als u een stukadoor inhuurt is het belangrijk dat u vooraf al uw wensen zo duidelijk en compleet mogelijk op papier hebt staan. Hoe duidelijker u zelf bent met het geven van informatie, hoe sneller de stukadoor aan het werk kan. En hoe kleiner de kans is dat er zaken fout gaan. Bedenk dus vooraf wat u met alle ruimte wilt. Wilt u alles laten stucen? Afwerken met sierpleister? Alleen sausklaar maken? Hoe duidelijker u uw wensen overbrengt, hoe eerder de werkzaamheden klaar zijn.